Lanýže v bramborovém těstu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 370.2 mg
- Draslík 380.6 mg
- Vláknina 4166.3 mg
- Vitamín A 4166.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lanýže očistíme a oloupeme. Slupky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a nasekáme najemno.
-
2
Brambory zbavíme slupek, také opláchneme pod tekoucí vodou a v osolené vodě 2 brambory důkladně povaříme, zbylé 2 odložíme bokem. Uvařené brambory prolisujeme, osolíme a opepříme.
-
3
Žloutky smícháme společně s nasekanými slupkami lanýžů a dále s prolisovanými bramborami. Fritovací hrnec přivedeme k teplotě 170°C.
-
4
Lanýže obalíme v bramborovém těstíčku. Syrové brambory nakrájíme na nudličky a lanýže v nich ještě jednou obalíme.
-
5
Lanýže smažíme 10 minut dokud nezezlátnou, následně je vyjmeme z fritézy a necháme okapat na savém papíru. Ihned podáváme.