Lanýže v bramborovém těstu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Brambory
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Lanýž
  • 0.03 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 380.6 mg
  • Vláknina 4166.3 mg
  • Vitamín A 4166.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lanýže očistíme a oloupeme. Slupky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a nasekáme najemno.

  • 2

    Brambory zbavíme slupek, také opláchneme pod tekoucí vodou a v osolené vodě 2 brambory důkladně povaříme, zbylé 2 odložíme bokem. Uvařené brambory prolisujeme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Žloutky smícháme společně s nasekanými slupkami lanýžů a dále s prolisovanými bramborami. Fritovací hrnec přivedeme k teplotě 170°C.

  • 4

    Lanýže obalíme v bramborovém těstíčku. Syrové brambory nakrájíme na nudličky a lanýže v nich ještě jednou obalíme.

  • 5

    Lanýže smažíme 10 minut dokud nezezlátnou, následně je vyjmeme z fritézy a necháme okapat na savém papíru. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu