Polenta s křemenáči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 26 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 306 mg
- Vláknina 5622.8 mg
- Vitamín A 5622.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé houby pečlivě očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenčí plátečky.
-
2
Cibuli společně s česnekem zbavíme slupky a najemno nakrájíme. V hnrci necháme rozpálit trochu oleje, přidáme polovinu másla. Do hrnce vložíme cibuli a česnek a necháme je společně dusit. Poté vložíme do hrnce houby a 10 minut smažíme.
-
3
Necháme vařit 1,5l vody. Když následně vodu přivedeme k bodu varu, osolíme a za stálého míchání přidáváme kukuřičnou mouku. Kukuřičnou kaši vaříme za stálého míchání asi 30 minut, dokud se polenta nezačne uvolňovat od stěn hrnce.
-
4
Do polenty vmícháme zbytek másla a zhruba ½ nastrouhaného parmezánu. Polentu rozmístíme do plochých misek, polijeme trochou houbové omáčky a vše posypeme zbytkem parmezánu.
-
5
Bazalku omyjeme a necháme okapat. Lístky podélně nakrájíme, ozdobíme jimi misky a můžeme podávat.