Pomázanka z domácího pivního sýru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 2.5 g Kmín celý
  • 250 g Tvaroh tvrdý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 54.6 mg
  • Vláknina 1208 mg
  • Vitamín A 1208 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Domácí pivní sýr [50579]:

  • 2

    Tvaroh nastrouháme, osolíme, promícháme s kmínem a nejlépe v keramické uzavíratelné míse ho pokropíme pivem a důkladně upěchujeme. Mísu přikryjeme čistou utěrkou, přiklopíme víkem a tvaroh necháme alespoň 5 dní uležet na teplém místě. V průběhu zrání sýr občas pokropíme pivem.

  • 3

    V míse utřeme změklé máslo s domácím pivním sýrem do pěny, přisypeme sladkou papriku a najemno nakrájenou cibuli, vše důkladně promícháme a případně ještě dochutíme pepřem.

Komentáře k receptu