Špagety s parmezánem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hlíva ústřičná
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 450 g Špagety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce řepkový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 52.2 mg
  • Vláknina 1476.3 mg
  • Vitamín A 1476.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu nalijeme do hrnce, osolíme a necháme vařit. Přidáme špagety, důkladně je povaříme a následně je necháme okapat.

  • 2

    Houby pečlivě očistíme, klobouky nakrájíme na plátky a nohy na kolečka. Rozmarýn si omyjeme pod tekoucí vodou, necháme jej oschnout, ze stonků odstraníme jehličky a najemno je pokrájíme.

  • 3

    Ohřáté a okapané těstoviny zamícháme společně s rozmarýnem, máslem, 2 lžícemi osolené vody ze špaget, osolíme a opepříme.

  • 4

    Posypeme čerstvým parmezánem, špagety řádně zamícháme a vyklopíme na talíře. Špagety ozdobíme houbami, pokapeme olejem a podáváme.

Komentáře k receptu