Farfalle s artyčoky, olivami a ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 16 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 443.2 mg
- Vláknina 20139.8 mg
- Vitamín A 20139.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím artyčoky slijeme z nálevu a nakrájíme na jemné plátky. V pánvi rozpálíme olej a prolisovaný česnek orestujeme doměkka. Přidáme artyčoky a nakrájené olivy a směs za stálého míchání prohřejeme. Posypeme nakrájenou pažitkou a rozdrobeným sýrem. Ochutíme solí, pepřem a zahříváme dokud se sýr neprohřeje.
-
3
Směs promícháme v hrnci s těstovinami, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.