Bažant s lanýži
Suroviny
- 20 g Lanýž
- 1 g Šafrán
- 20 ml Whisky
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Játra drůbeží
- 2 ks Šalvěj čerstvá
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 4 ks Bažantí prsa
- 0.01 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 4 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 102 mg
- Vláknina 2980.3 mg
- Vitamín A 2980.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso společně s játry opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a umístíme je na pár hodin do marinády. Marinádu smícháme z whisky, olivového oleje, bylinek, bobkových listů, šafránů a kostiček nasekané cibule.
-
2
Prsíčka vyndáme z marinády, necháme je oschnout a osmahneme na půlce másla ze všech stran, dokud nezezlátnou. Osmahnuté maso odložíme bokem.
-
3
Játra osmahneme na tuku z prsíček: Z marinády přendáme šalvěj, rozmarýn a bobkový list k játrům. Celou směs vaříme okolo 10 minut a následně rozmixujeme.
-
4
Zbytek másla necháme rozpustit na pánvi, přimícháme pastu z jater, přidáme špetku soli a pepře. Nadále přidáme i bažantí prsíčka, necháme je ohřát a následně ještě pár minut dojít. Před podáváním ozdobíme pokrm tenkými plátky lanýžů.