Topinky s vařeným česnekem a kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 9 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 204.5 mg
- Vláknina 3835 mg
- Vitamín A 3835 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku nalijeme vodu, osolíme, přidáme 3 celé stroužky česneku a přivedeme k varu, přisypeme natrhané listy kapusty a vaříme doměkka.
-
2
Ciabattu nakrájíme na plátky, opečeme nasucho v topinkovači, potřeme česnekem, olivovým olejem a vyskládáme na servírovací talíř. Kapustu s česnekem scedíme, necháme vychladnout a rozmačkáme. Osolíme, opepříme, zakápneme olejem, naneseme rovnoměrně na horké topinky a podáváme.