Jihočeský kapr Petra Voka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 26 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 182 mg
- Draslík 896.7 mg
- Vláknina 182.2 mg
- Vitamín A 182.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na úzké proužky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s pepřem a solí.
-
2
Kapra rozporcujeme, jednotlivé porce omyjeme a osušíme. Na několika místech je nařízneme a do řezů vložíme plátky slaniny, porce potřeme ochuceným česnekem.
-
3
V míse smícháme mouku s paprikou a ryby v ní obalíme.
-
4
V zapékací míse rozehřejeme olej a kapra v něm z obou stran opečeme. Když je téměř měkký, vložíme mísu do středně vyhřáté trouby a ještě chvíli pečeme.