Kuřecí řízečky v jogurtové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 18 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 125.3 mg
- Draslík 441 mg
- Vláknina 1007.5 mg
- Vitamín A 1007.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme. V míse rozmícháme utřený česnek a nasekanou cibuli v bílém jogurtu. Marinádu ochutíme několika kapkami citrónové šťávy a grilovacím kořením. Směs důkladně promícháme.
-
2
Kuřecí řízky propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a zlehka nasolíme. Nasolené plátky masa obalíme v jogurtové marinádě a necháme je v lednici marinovat 2-3 hodiny.
-
3
Ve zbývající marinádě rozmícháme celé vejce, zahustíme bezlepkovou moukou a vymícháme hladké těstíčko. V něm obalíme marinované plátky kuřecích prsou tak, aby se těstíčko neodlupovalo. Obalené maso necháme ještě hodinu marinovat a následně usmažíme na oleji. Pokrm podáváme teplý s různými přílohami.