Pečené masové šišky se zeleninou
Suroviny
- 250 g Vepřové maso mleté
- 250 g Hovězí maso mleté
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Žemle tuková
- 1 ks Petržel kořen
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Mléko polotučné
- 1 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 21 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 86.3 mg
- Draslík 902.2 mg
- Vláknina 8838.8 mg
- Vitamín A 8838.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Housku rozdrobíme a namočíme do mléka.
-
2
V míse smícháme mleté hovězí a vepřové maso s namočenou houskou. Směs opepříme a osolíme, uděláme z ní malé šišky.
-
3
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a najemno nakrájíme, případně nahrubo nastrouháme.
-
4
V zapékací míse rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli a zeleninu a pak přidáme masové šišky. Podlijeme je vodou a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut. Během pečení je několikrát přelijeme výpekem.
-
5
Masové šišky podáváme se zeleninou, posypané jemně nakrájenou natí petrželky.