Pečené masové šišky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 86.3 mg
  • Draslík 902.2 mg
  • Vláknina 8838.8 mg
  • Vitamín A 8838.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housku rozdrobíme a namočíme do mléka.

  • 2

    V míse smícháme mleté hovězí a vepřové maso s namočenou houskou. Směs opepříme a osolíme, uděláme z ní malé šišky.

  • 3

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a najemno nakrájíme, případně nahrubo nastrouháme.

  • 4

    V zapékací míse rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli a zeleninu a pak přidáme masové šišky. Podlijeme je vodou a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut. Během pečení je několikrát přelijeme výpekem.

  • 5

    Masové šišky podáváme se zeleninou, posypané jemně nakrájenou natí petrželky.

Komentáře k receptu