Cechovní špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 43 g
- Sodík 922 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 585.6 mg
- Draslík 634 mg
- Vláknina 3860 mg
- Vitamín A 3860 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí játra nakrájíme na malé kusy, opepříme a každý kousek položíme na tenký plátek slaniny. Přiložíme lístky šalvěje a játra pevně zabalíme do slaniny. Slaninové balíčky napícháme na špízové jehly a zprudka opečeme na pánvi na másle ze všech stran. Vložíme do zapékací misky nebo pekáče i s výpekem, osolíme a necháme v mírně vyhřáté troubě 15 minut dojít, za občasného přelévání šťávou.