Cechovní špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Játra telecí
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 6 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 922 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 585.6 mg
  • Draslík 634 mg
  • Vláknina 3860 mg
  • Vitamín A 3860 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra nakrájíme na malé kusy, opepříme a každý kousek položíme na tenký plátek slaniny. Přiložíme lístky šalvěje a játra pevně zabalíme do slaniny. Slaninové balíčky napícháme na špízové jehly a zprudka opečeme na pánvi na másle ze všech stran. Vložíme do zapékací misky nebo pekáče i s výpekem, osolíme a necháme v mírně vyhřáté troubě 15 minut dojít, za občasného přelévání šťávou.

Komentáře k receptu