Čočka se zeleninou na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 250 g Čočka jedlá
  • 3 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 g Zeleninová směs čínská - mražená
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Párky bezlepkové
  • 1.2 l Voda pitná
  • 0.16 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Kečup bezlepkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 708 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 275.7 mg
  • Draslík 809.1 mg
  • Vláknina 39488.5 mg
  • Vitamín A 39488.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku uvaříme podle návodu. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli osmahneme se slaninou, když je cibule sklovatá, přisypeme do směsi mraženou zeleninu a za stálého míchání restujeme, než se přisypaná zlenina ohřeje. Potom přisypeme vařenou čočku a zalijeme troškou vody. Ochutíme solí a pepřem a přidáme bazalku a kečup. Směs necháme podusit asi 10 minut. Na rozpáleném oleji usmažíme volská oka a bezlepkový párek opečeme. Servírujeme na talířích tak, že na každou porci dáme jedno volské oko a přiložíme párek. Pokrm servírujeme teplý.

Komentáře k receptu