Čočka se zeleninou na slanině
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 250 g Čočka jedlá
- 3 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 250 g Zeleninová směs čínská - mražená
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 4 ks Párky bezlepkové
- 1.2 l Voda pitná
- 0.16 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Kečup bezlepkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 24 g
- Sodík 708 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 275.7 mg
- Draslík 809.1 mg
- Vláknina 39488.5 mg
- Vitamín A 39488.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku uvaříme podle návodu. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli osmahneme se slaninou, když je cibule sklovatá, přisypeme do směsi mraženou zeleninu a za stálého míchání restujeme, než se přisypaná zlenina ohřeje. Potom přisypeme vařenou čočku a zalijeme troškou vody. Ochutíme solí a pepřem a přidáme bazalku a kečup. Směs necháme podusit asi 10 minut. Na rozpáleném oleji usmažíme volská oka a bezlepkový párek opečeme. Servírujeme na talířích tak, že na každou porci dáme jedno volské oko a přiložíme párek. Pokrm servírujeme teplý.