Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1444 kcal
- Sacharidy 190 g
- Tuky 58 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 143.8 mg
- Draslík 412.2 mg
- Vláknina 16000 mg
- Vitamín A 16000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky omyjeme pod studenou vodou a necháme je v cedníku okapat.
-
2
V míse důkladně smícháme měkký tvaroh, polovinu másla, větší část mléka, vejce a sůl. Pak přidáme mouku, přilijeme zbylé mléko a vypracujeme tužší těsto, které na pracovní ploše vyválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverečky, na každý dáme suchou švestku a zabalíme je do tvaru knedlíků.
-
3
Knedlíky vaříme ve vroucí mírně osolené vodě 5 až 10 minut, dokud nevyplavou. V průběhu vaření je občas zamícháme. Tvarohové švestkové knedlíky podáváme posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem.