Selská vepřová kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 kg Vepřová kýta
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 889.1 mg
  • Vláknina 1007.5 mg
  • Vitamín A 1007.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a rozporcujeme na menší díly, které důkladně potřeme česnekem a solí.

  • 3

    Maso vložíme do pekáče s olejem, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě, až se téměř rozpadá. V průběhu pečení přeléváme vypečenou šťávou a otáčíme.

  • 4

    Upečené maso z pekáče vyjmeme, šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, přilijeme trochu vody, rozmícháme a necháme chvíli povařit.

Komentáře k receptu