Selská vepřová kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 42 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 167.5 mg
- Draslík 889.1 mg
- Vláknina 1007.5 mg
- Vitamín A 1007.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
2
Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a rozporcujeme na menší díly, které důkladně potřeme česnekem a solí.
-
3
Maso vložíme do pekáče s olejem, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě, až se téměř rozpadá. V průběhu pečení přeléváme vypečenou šťávou a otáčíme.
-
4
Upečené maso z pekáče vyjmeme, šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, přilijeme trochu vody, rozmícháme a necháme chvíli povařit.