Roládky se šunkou a hráškem
Suroviny
- 60 g Cibule
- 150 g Hrášek
- 20 g Máslo čerstvé
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Olej olivový
- 50 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 g Šunka dušená
- 10 g Sůl
- 6 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 50 g Žampiony čerstvé
- 20 g Droždí
- 2 g Cukr moučkový
- 250 g Passata (drcená rajčata)
- 30 g Olej slunečnicový
- 140 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 10 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 115.9 mg
- Vláknina 5015 mg
- Vitamín A 5015 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a necháme kynout ještě 1 hodinu.
-
2
Těsto rozválíme na tenčí plát a potřeme passatou. Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky, žampiony na plátky.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se šunkou a osmažíme, přidáme žampiony, hrášek a smažíme ještě asi 3 minuty.
-
4
Směs z pánve rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše těsta, osolíme, opepříme, zavineme do rolády, potřeme máslem, posypeme strouhaným sýrem, položíme na plech s pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut.
-
5
Roládu vyjmeme, nakrájíme na menší roládky, upravíme na servírovací tác a podáváme.