Babiččina cibulačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 5 dl Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 702 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 20.3 mg
  • Draslík 240.5 mg
  • Vláknina 4013 mg
  • Vitamín A 4013 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibule a drobně je pokrájíme. Do rendlíku dáme máslo, na kterém cibuli zpěníme a jakmile se začne zabarvovat dozlatova, přidáme mouku, promícháme a krátce osmažíme.

  • 2

    Potom přilijeme vývar, vše důkladně rozkvedláme a pomalu vaříme za občasného promíchání do doby, až se cibule úplně rozvaří.

  • 3

    Omáčku dochutíme solí, přecedíme ji a podáváme.

Komentáře k receptu