Babiččina cibulačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 16 g
- Sodík 702 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 20.3 mg
- Draslík 240.5 mg
- Vláknina 4013 mg
- Vitamín A 4013 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibule a drobně je pokrájíme. Do rendlíku dáme máslo, na kterém cibuli zpěníme a jakmile se začne zabarvovat dozlatova, přidáme mouku, promícháme a krátce osmažíme.
-
2
Potom přilijeme vývar, vše důkladně rozkvedláme a pomalu vaříme za občasného promíchání do doby, až se cibule úplně rozvaří.
-
3
Omáčku dochutíme solí, přecedíme ji a podáváme.