Cibulové bramboráčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 3 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 767.2 mg
- Vláknina 9958.3 mg
- Vitamín A 9958.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky.
-
2
Z brambor vymačkáme přebytečnou vodu, vložíme do mísy, přidáme cibuli, vejce, mouku, sůl, pepř a vymícháme bramborákové těsto.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, malou naběračkou nabíráme po troškách těsto a smažíme malé bramboráčky po obou stranách, až budou mít zlatavou barvu.
-
4
Bramboráčky vyjmeme, necháme okapat na papírovém ubrousku, upravíme na servírovací mísu a podáváme.