Grilované jehněčí se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 30 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 43 mg
- Vláknina 318.5 mg
- Vitamín A 318.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2375.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na plátky, ty nařízneme z boku až do poloviny a naklepeme je. Maso důkladně potřeme prolisovaným česnekem a posypeme strouhaným zázvorem. Do naříznutých částí v mase vetřeme omáčku teriyaki. Maso necháme minimálně dvě hodiny marinovat.
-
2
Grilovací rošt důkladně potřeme olejem. Plátky masa grilujeme na prudkém ohni tři minuty z každé strany, poté teplotu snížíme a grilujeme dalších dvacet minut.