Grilované jehněčí se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Jehněčí maso
  • 1 ks Zázvor celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 43 mg
  • Vláknina 318.5 mg
  • Vitamín A 318.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2375.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na plátky, ty nařízneme z boku až do poloviny a naklepeme je. Maso důkladně potřeme prolisovaným česnekem a posypeme strouhaným zázvorem. Do naříznutých částí v mase vetřeme omáčku teriyaki. Maso necháme minimálně dvě hodiny marinovat.

  • 2

    Grilovací rošt důkladně potřeme olejem. Plátky masa grilujeme na prudkém ohni tři minuty z každé strany, poté teplotu snížíme a grilujeme dalších dvacet minut.

Komentáře k receptu