Zeleninové roládky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Brambory vařené ve slupce
  • 60 g Cibule
  • 80 g Cuketa
  • 250 g Listové těsto
  • 30 g Olej olivový
  • 80 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Paprika červená
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 89.4 mg
  • Draslík 383.9 mg
  • Vláknina 7646 mg
  • Vitamín A 7646 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, cuketu a rajčata také pokrájíme na kostičky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme cuketu s paprikou a pár minut podusíme. Přidáme brambory, česnek, po několika minutách rajčata a dodusíme. Pánev odstavíme a přimícháme posekané bylinky, osolíme a opepříme.

  • 3

    Listové těsto vyválíme na tenčí plát, rozkrájíme na menší obdélníky, na které rovnoměrně naneseme zeleninovou náplň z pánve. Zavineme do roládek, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, žloutek rozmícháme v mléce a roládky potřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.

  • 4

    Upečené roládky šikmo rokrojíme, upravíme na servírovací tác a ještě teplé podáváme jako pohoštění.

Komentáře k receptu