Zeleninové roládky
Suroviny
- 300 g Brambory vařené ve slupce
- 60 g Cibule
- 80 g Cuketa
- 250 g Listové těsto
- 30 g Olej olivový
- 80 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 60 g Paprika červená
- 20 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 21 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 89.4 mg
- Draslík 383.9 mg
- Vláknina 7646 mg
- Vitamín A 7646 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, cuketu a rajčata také pokrájíme na kostičky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme cuketu s paprikou a pár minut podusíme. Přidáme brambory, česnek, po několika minutách rajčata a dodusíme. Pánev odstavíme a přimícháme posekané bylinky, osolíme a opepříme.
-
3
Listové těsto vyválíme na tenčí plát, rozkrájíme na menší obdélníky, na které rovnoměrně naneseme zeleninovou náplň z pánve. Zavineme do roládek, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, žloutek rozmícháme v mléce a roládky potřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.
-
4
Upečené roládky šikmo rokrojíme, upravíme na servírovací tác a ještě teplé podáváme jako pohoštění.