Kuřecí prsa na zázvoru s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 8 g Sůl
  • 50 g Zázvor mletý
  • 20 g Solamyl
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 20 ml Med včelí
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 20 ml Ocet rýžový
  • 40 ml Sherry brandy
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1255 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 840.9 mg
  • Vláknina 8507.5 mg
  • Vitamín A 8507.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce vyšleháme bílky, 20 ml sójové omáčky a Solamyl. Osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a namočíme do sójové směsi. V pánvi wok rozpálíme olej a postupně přidáváme maso a asi 3 minuty opékáme, poté vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Do pánve vložíme půlky ořechů a krátce orestujeme, odložíme do misky. Pak na pánvi asi minutu orestujeme nasekaný česnek, zázvor a cibuli, přidáme maso a ořechy. Zbylou sójovou omáčku smícháme s medem, sherry brandy, vývarem a octem a směsí zalijeme maso na pánvi, necháme přejít varem, osolíme a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu