Kuřecí prsa na zázvoru s ořechy
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 100 g Ořechy vlašské
- 8 g Sůl
- 50 g Zázvor mletý
- 20 g Solamyl
- 40 g Petržel kudrnka
- 20 ml Med včelí
- 40 ml Omáčka sójová
- 300 ml Vývar drůbeží
- 20 ml Ocet rýžový
- 40 ml Sherry brandy
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Cibule červená
- 1 stroužek Česnek
- 1.2 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1255 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 840.9 mg
- Vláknina 8507.5 mg
- Vitamín A 8507.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce vyšleháme bílky, 20 ml sójové omáčky a Solamyl. Osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a namočíme do sójové směsi. V pánvi wok rozpálíme olej a postupně přidáváme maso a asi 3 minuty opékáme, poté vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Do pánve vložíme půlky ořechů a krátce orestujeme, odložíme do misky. Pak na pánvi asi minutu orestujeme nasekaný česnek, zázvor a cibuli, přidáme maso a ořechy. Zbylou sójovou omáčku smícháme s medem, sherry brandy, vývarem a octem a směsí zalijeme maso na pánvi, necháme přejít varem, osolíme a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.