Bílý chléb s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 7 g Droždí sušené
  • 50 g Kandované ovoce
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Hrozinky
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Rum
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 106.9 mg
  • Draslík 22.4 mg
  • Vláknina 3835.9 mg
  • Vitamín A 3835.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky si namočíme do rumu alespoň na hodinu. Vlažné mléko, cukr, sůl, žloutky, máslo, vanilkový cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před ukončením hnětení přisypeme ovoce, hrozinky a nastrouhanou pomerančovou kůru. Po ukončení celého programu necháme chléb vychladnout a můžeme podávat.

Komentáře k receptu