Bílý chléb s kandovaným ovocem
Suroviny
- 7 g Droždí sušené
- 50 g Kandované ovoce
- 75 g Máslo čerstvé
- 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Cukr vanilka
- 100 g Hrozinky
- 250 ml Mléko polotučné
- 50 ml Rum
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pomerančová kůra
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 91 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 106.9 mg
- Draslík 22.4 mg
- Vláknina 3835.9 mg
- Vitamín A 3835.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky si namočíme do rumu alespoň na hodinu. Vlažné mléko, cukr, sůl, žloutky, máslo, vanilkový cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před ukončením hnětení přisypeme ovoce, hrozinky a nastrouhanou pomerančovou kůru. Po ukončení celého programu necháme chléb vychladnout a můžeme podávat.