Meruňkový nákyp z mandlového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 26 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 277.3 mg
- Draslík 199 mg
- Vláknina 3550 mg
- Vitamín A 3550 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a najemno umeleme.
-
2
V misce utřeme do pěny cukr s vejci. Do pěny pak postupně vmícháme mléko, smetanu, mouku a mleté mandle. Vytvoříme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout.
-
3
Meruňky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme z nich pecky, opláchneme je studenou vodou a necháme okapat.
-
4
Větší zapékací formu vymažeme máslem, rozložíme do ní půlky meruněk, posypeme je vanilkovým cukrem a do formy nalijeme těsto.
-
5
Nákyp pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má na povrchu zlatavý nádech. Podáme ho teplý, posypaný moučkovým cukrem.