Vepřové řízečky v parmské šunce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 7 g
- Sodík 812 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 265.9 mg
- Vláknina 265 mg
- Vitamín A 265 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou panenku nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opeříme a potřeme pikantní hořčicí. Parmskou šunku nakrájíme na tenké plátečky a do každého plátečku šunky zabalíme kousek masa.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme kousky zabaleného masa a osmahneme ze všech stran. Maso přendáme do zapékací misky, vložíme do rozehřáté trouby a pár minut zprudka zapékáme. Šunka by měla být na povrchu křupavá.
-
3
Řízečky se šunkou upravíme na servírovací mísu a podáváme.