Italský chléb s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 275 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 8.8 mg
  • Vláknina 5767.2 mg
  • Vitamín A 5767.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažnou vodu, 1 lžičku soli, med, olej, hladkou mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté jej vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a vytvoříme kouli. Dáme ji na vymazaný plech zploštíme a uděláme 1 cm hluboké zářezy ve tvaru mřížky. Necháme 1 hodinu kynout. Na potření si rozmícháme 1 lžíci vody s 0.5 lžičky soli a potřeme bochník. Potom jej posypeme hrubou moukou a pečeme v troubě při 180°C 40 minut.

Komentáře k receptu