Kuře na zelenině s olivami
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 800 g Paprika červená
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Olivy černé
- 4 g Tymián čerstvý
- 3 g Majoránka
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Víno červené
- 3 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1777 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1493.3 mg
- Vláknina 14950.2 mg
- Vitamín A 14950.2 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 271.3 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa osušíme, podélně rozkrojíme na menší plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme ze všech stran, vyjmeme a necháme na talíři. Do výpeku přidáme máslo a na něm zpěníme nasekaný česnek a cibuli nadrobno. Přidáme rozpůlené papriky zbavené jádřinců, konzervovaná rajčata a vypeckované olivy a krátce podusíme. Na tento základ vložíme plátky masa, podlijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky a zakryté dusíme na mírném ohni 45 minut.
-
2
Odstraníme bobkový list, podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.