Kedlubnová polévka se zavářkou
Suroviny
- 100 g Řeřicha
- 300 g Kedlubna
- 30 g Máslo čerstvé
- 8 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 3 g Muškátový oříšek
- 10 g Petržel kudrnka
- 150 g Telecí maso mleté
- 20 g Strouhanka
- 6 g Pepř bílý
- 5 g Sůl
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Citronová kůra
- 250 ml Víno bílé
- 750 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 16 g
- Sodík 2288 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 104.5 mg
- Draslík 761.5 mg
- Vláknina 10213 mg
- Vitamín A 10213 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozpáleném másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme oloupané kedlubny nakrájené na nudličky a řeřichu, osolíme, opepříme a necháme chvilku podusit. Ochutíme muškátovým oříškem, podlijeme vývarem a vínem a zakryté vaříme na mírném ohni 15 minut. Polovinu polévky odebereme, tu co zůstane v hrnci rozmixujeme ručním mixérem a nerozmixovanou vrátíme zpět.
-
2
Mleté maso smícháme se strouhankou a vejci, osolíme a opepříme, přidáme nasekanou petrželku a citronovou kůru. Dokonale promícháme a přendáme na prkénko. Polévku znovu přivedeme k varu a z prkénka do ní nožem po kouskách seškrabujeme masovou hmotu a necháme 10 minut povařit na mírném ohni. Podáváme ozdobené snítkou petrželky.