Kedlubnová polévka se zavářkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Řeřicha
  • 300 g Kedlubna
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 150 g Telecí maso mleté
  • 20 g Strouhanka
  • 6 g Pepř bílý
  • 5 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Citronová kůra
  • 250 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2288 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 104.5 mg
  • Draslík 761.5 mg
  • Vláknina 10213 mg
  • Vitamín A 10213 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme oloupané kedlubny nakrájené na nudličky a řeřichu, osolíme, opepříme a necháme chvilku podusit. Ochutíme muškátovým oříškem, podlijeme vývarem a vínem a zakryté vaříme na mírném ohni 15 minut. Polovinu polévky odebereme, tu co zůstane v hrnci rozmixujeme ručním mixérem a nerozmixovanou vrátíme zpět.

  • 2

    Mleté maso smícháme se strouhankou a vejci, osolíme a opepříme, přidáme nasekanou petrželku a citronovou kůru. Dokonale promícháme a přendáme na prkénko. Polévku znovu přivedeme k varu a z prkénka do ní nožem po kouskách seškrabujeme masovou hmotu a necháme 10 minut povařit na mírném ohni. Podáváme ozdobené snítkou petrželky.

Komentáře k receptu