Studené gazpacho s krepelčím vejcem
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 100 g Sýr Parmezán
- 100 g Bazalka
- 100 g Šalotka
- 30 g Cibulka jarní
- 500 g Paprika červená
- 700 g Okurka salátová
- 60 g Oříšky piniové
- 20 g Máta
- 1.5 g Olej olivový extra panenský
- 2 krajíc Chléb toastový
- 12 ml Ocet Sherry
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 8 ks Vejce křepelčí
- 1 špetka Kmín drcený
- 3 stroužek Česnek
- 3 dl Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 48 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 620.2 mg
- Vláknina 7484 mg
- Vitamín A 7484 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata, okurky, česnek, jarní cibulku oloupeme a spolu s paprikou a šalotkou nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme na malé kousky nakrájený toastový chléb, vše posypeme kmínem, kari kořením, zalijeme 1 dl oleje, octem a promícháme. Misku přikryjeme, vložíme do lednice na 60 minut marinovat.
-
2
Do marinované zeleniny přilijeme 2 dl oleje, mixérem důkladně promixujeme. Podle chuti přisypeme sůl, pepř a opět dáme dobře vychladit.
-
3
Bazalkové pesto: Do mixéru vložíme bazalku, piniové ořechy, nastrouhaný sýr, přilijeme olej, sůl, pepř a vše rychle rozmixujeme. Při připravě bazalkového pesta musíme dbát, aby všechny suroviny byly dobře vychlazené.
-
4
Hotové gazpacho rozdělíme na talíře, přidáme bazalkové pestu, do středu rozklepneme křepelčí vejce, porce ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.