Bublanina z olejového těsta s borůvkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Borůvky
  • 10 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 10 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 240.1 mg
  • Vláknina 4905 mg
  • Vitamín A 4905 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

  • 3

    V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak k nim přimícháme olej, horkou vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků.

  • 4

    Těsto nalijeme na pečicí papír v plechu s vyššími okraji, posypeme borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

  • 5

    Upečené posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme teplé nebo studené.

Komentáře k receptu