Sýrové trubičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 300 g Bešamel
  • 70 g Sýr Čedar
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Tuk
  • 80 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 208.6 mg
  • Draslík 118.4 mg
  • Vláknina 2935 mg
  • Vitamín A 2935 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozválíme na tenký plát, nařežeme na širší proužky, kovové trubičky potřeme tukem a ovineme proužky těsta. Povrch potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme bešamel, přilijeme smetanu, povaříme, odstavíme a již mimo oheň přimícháme žloutky, mletou papriku, strouhaný sýr. Pánev vrátíme na oheň a mícháme do zhoustnutí. Nesmí projít varem, žloutky by se srazily.

  • 3

    Vychladlým krémem plníme vychladlé trubičky, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře k receptu