Slaná buchta s masem a sýrem
Suroviny
- 100 g Brambory
- 350 g Mouka polohrubá
- 150 g Uzené maso vařené
- 90 g Sýr Eidam cihla 30%
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 23 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 51.1 mg
- Draslík 214.3 mg
- Vláknina 7630.4 mg
- Vitamín A 7630.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory klasicky uvaříme a poté na jemno nastrouháme. Vlažné mléko, vejce, olej, nastrouhané uvařené brambory, sůl, cukr, oregano, mouku, droždí a jednu malou cibuli nakrájenou na jemno, dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před dokončením hnětení přidáme na kostičky nakrájené maso a nastrouhaný sýr. Po ukončení programu si vychutnáme vynikající buchtu s masem a sýrem.