Víno z čerstvých dřínek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 880 kcal
- Sacharidy 217 g
- Tuky 0 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 217 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 4.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé dřínky přebereme, očistíme a omyjeme. Nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme a vlažným roztokem přelijeme ovoce. Sklenici převážeme celofánem a uděláme do něj několik dírek.
-
2
Odložíme na teplé místo a necháme kvasit. Vykvašené víno stáčíme gumovou hadičkou do demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, stáčíme do lahví. Zavíčkujeme a uchováme na chladném a temném místě.