Mošt z čerstvých dřínek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 0 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé dřínky přebereme, očistíme a omyjeme. Rozmačkáme, přemístíme do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C. Horké ihned vylisujeme, odložíme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
-
2
Poté přecedíme přes síto, nebo čerstvou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a necháme rozpustit. Mezitím občas promícháme. Mošt rozdělíme do čistých lahví, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
-
3
Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.