Indická zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 ml Hrách
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Květák
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Ředkev
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Červená řepa
  • 4 ks Kardamom
  • 4 ks Chilli paprička zelená
  • 10 ks Fazole
  • 1 hrst Špenát listový čerstvý
  • 1 l Voda pitná
  • 1.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 1445.7 mg
  • Vláknina 42361.2 mg
  • Vitamín A 42361.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme nečistot. Následně ji všechnu důkladně pokrájíme, ochutíme solí a kořením. V hrnci přivedeme vodu k bodu varu a necháme vařit okolo 20 minut.

  • 2

    Vývar přecedíme, zeleninu rozmixujeme a vložíme opět do vývaru. Na másle připravíme jíšku, kterou posléze vmícháme do polévky. Dáváme pozor, aby se nevytvořily hrudky. Necháme vařit 5 minut.

  • 3

    Můžeme podávat.

Komentáře k receptu