Indická zeleninová polévka
Suroviny
- 100 ml Hrách
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Květák
- 4 ks Mrkev kořen
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Ředkev
- 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 ks Červená řepa
- 4 ks Kardamom
- 4 ks Chilli paprička zelená
- 10 ks Fazole
- 1 hrst Špenát listový čerstvý
- 1 l Voda pitná
- 1.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 7 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 1445.7 mg
- Vláknina 42361.2 mg
- Vitamín A 42361.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme nečistot. Následně ji všechnu důkladně pokrájíme, ochutíme solí a kořením. V hrnci přivedeme vodu k bodu varu a necháme vařit okolo 20 minut.
-
2
Vývar přecedíme, zeleninu rozmixujeme a vložíme opět do vývaru. Na másle připravíme jíšku, kterou posléze vmícháme do polévky. Dáváme pozor, aby se nevytvořily hrudky. Necháme vařit 5 minut.
-
3
Můžeme podávat.