Indická kukuřičná polévka
Suroviny
- 200 ml Kukuřice
- 200 ml Vývar zeleninový
- 45 ml Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 5 ks Rajčata
- 2 ks Mrkev kořen
- 10 ks Fazole
- 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
- 0.2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 129 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 12.6 mg
- Draslík 704.5 mg
- Vláknina 15269.7 mg
- Vitamín A 15269.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyjma kukuřice a cibule najemno nakrájíme všechnu zeleninu. Hrnec napustíme vodou, osolíme a vaříme asi 30 minut. Následně vývar přecedíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, ochutíme masalou, přidáme špetku soli a důkladně mícháme po dobu 4 minut.
-
2
Uvaříme kukuřici a přidáme ji k cibuli na pánvi. Na závěr zalijeme vývarem a necháme ještě 15 minut vařit. Přidáme špetku soli a můžeme podávat.