Indická kukuřičná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 ml Kukuřice
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 45 ml Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 10 ks Fazole
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 0.2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 12.6 mg
  • Draslík 704.5 mg
  • Vláknina 15269.7 mg
  • Vitamín A 15269.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyjma kukuřice a cibule najemno nakrájíme všechnu zeleninu. Hrnec napustíme vodou, osolíme a vaříme asi 30 minut. Následně vývar přecedíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, ochutíme masalou, přidáme špetku soli a důkladně mícháme po dobu 4 minut.

  • 2

    Uvaříme kukuřici a přidáme ji k cibuli na pánvi. Na závěr zalijeme vývarem a necháme ještě 15 minut vařit. Přidáme špetku soli a můžeme podávat.

Komentáře k receptu