Rýže pulao
Suroviny
- 300 ml Voda pitná
- 400 ml Rýže Basmati
- 8.85 ml Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 6 ks Hřebíček
- 2 ks Skořice celá
- 4 ks Kardamom černý
- 4 ks Kardamom
- 7 ks Chilli paprička
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Ořechy Kešu
- 5 ks Rozinky tmavé
- 0.25 ks Kurkuma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 41 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 1099.1 mg
- Vláknina 39707.8 mg
- Vitamín A 39707.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži ponoříme do vody na 15 minut. Následně ji necháme oschnout a odložíme bokem.
-
2
V jemné bavlněné látce uvážeme koriandr, hřebíček, kardamom, skořice, černý pepř, chilli papričku a bobkový list.
-
3
Na pánvi necháme rozpustit máslo. Oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky a následně osmažíme na rozpuštěném másle. Když je cibule dozlatova propečená, vyjmeme ji a odložíme bokem. Na stejném másle poté osmahneme kešu a po osmažení necháme oschnout. Na závěr osmahneme rýži, společně s kurkumou a špetkou soli.
-
4
V hrnci na mírném plameni povaříme osmahlou rýži společně se sáčkem s kořením. Po 2 minutách přidáme rozinky a kešu. Rýži překlopíme na 4 talíře a ozdobíme cibulí.