Rýže pulao

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 ml Voda pitná
  • 400 ml Rýže Basmati
  • 8.85 ml Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Hřebíček
  • 2 ks Skořice celá
  • 4 ks Kardamom černý
  • 4 ks Kardamom
  • 7 ks Chilli paprička
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Ořechy Kešu
  • 5 ks Rozinky tmavé
  • 0.25 ks Kurkuma
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 1099.1 mg
  • Vláknina 39707.8 mg
  • Vitamín A 39707.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži ponoříme do vody na 15 minut. Následně ji necháme oschnout a odložíme bokem.

  • 2

    V jemné bavlněné látce uvážeme koriandr, hřebíček, kardamom, skořice, černý pepř, chilli papričku a bobkový list.

  • 3

    Na pánvi necháme rozpustit máslo. Oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky a následně osmažíme na rozpuštěném másle. Když je cibule dozlatova propečená, vyjmeme ji a odložíme bokem. Na stejném másle poté osmahneme kešu a po osmažení necháme oschnout. Na závěr osmahneme rýži, společně s kurkumou a špetkou soli.

  • 4

    V hrnci na mírném plameni povaříme osmahlou rýži společně se sáčkem s kořením. Po 2 minutách přidáme rozinky a kešu. Rýži překlopíme na 4 talíře a ozdobíme cibulí.

Komentáře k receptu