Indické plněné placky parata
Suroviny
- 300 ml Mouka pšeničná celozrnná
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Granátové jablko semínka
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 5 ks Brambory
- 1 ks Zázvor celý
- 4 ks Chilli paprička zelená
- 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 15 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 337.7 mg
- Vláknina 12786.6 mg
- Vitamín A 12786.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vody a másla vypracujeme těsto a půl hodiny ho necháme přikryté vlhkou utěrkou. V hrnci přivedeme vodu do bodu varu a uvaříme v ní brambory. Brambory následně zbavíme slupek a rozmělníme je.
-
2
Nasekáme zázvor, zelené chilli a mátu. Granátové jablko rozkrojíme, vydlabeme semínka a rozemeleme je.
-
3
Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme kmín. Ve chvíli, kdy začnou semínka prskat, vložíme do pánve zázvor, zelené chilli a brambory. Vše posypeme mletým chilli, masalou, koriandrem, nakrájeným koriandrem, ochutíme špetkou soli a důkladně zamícháme.
-
4
Z těsta uhněteme kuličky, na kterých v horní části vytvoříme důlek. Důlek vyplníme bramborovou směsí a uzavřeme. Pomoučníme vál a kuličky na něm rozválíme válečkem, aby z nich vznikly placičky.
-
5
Na rozehřáté plotýnce opečeme z jedné strany a ve chvíli, kdy se na ní vytvoří hnědé skvrny, tak i ze strany druhé. Zalijeme zbylým přepuštěným máslem a pečeme, dokud placka není křupavá. Ihned podáváme.