Indické plněné placky parata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 ml Mouka pšeničná celozrnná
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Granátové jablko semínka
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 5 ks Brambory
  • 1 ks Zázvor celý
  • 4 ks Chilli paprička zelená
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 337.7 mg
  • Vláknina 12786.6 mg
  • Vitamín A 12786.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vody a másla vypracujeme těsto a půl hodiny ho necháme přikryté vlhkou utěrkou. V hrnci přivedeme vodu do bodu varu a uvaříme v ní brambory. Brambory následně zbavíme slupek a rozmělníme je.

  • 2

    Nasekáme zázvor, zelené chilli a mátu. Granátové jablko rozkrojíme, vydlabeme semínka a rozemeleme je.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme kmín. Ve chvíli, kdy začnou semínka prskat, vložíme do pánve zázvor, zelené chilli a brambory. Vše posypeme mletým chilli, masalou, koriandrem, nakrájeným koriandrem, ochutíme špetkou soli a důkladně zamícháme.

  • 4

    Z těsta uhněteme kuličky, na kterých v horní části vytvoříme důlek. Důlek vyplníme bramborovou směsí a uzavřeme. Pomoučníme vál a kuličky na něm rozválíme válečkem, aby z nich vznikly placičky.

  • 5

    Na rozehřáté plotýnce opečeme z jedné strany a ve chvíli, kdy se na ní vytvoří hnědé skvrny, tak i ze strany druhé. Zalijeme zbylým přepuštěným máslem a pečeme, dokud placka není křupavá. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu