Indický chléb čapati

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 ml Máslo čerstvé
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 10.8 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 5250 mg
  • Vitamín A 5250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, sůl, mléko a vodu zpracujeme na pevné těsto, ze kterého vytvarujeme bochánek. Bochánek přikryjeme vlhkou utěrkou a odložíme na půl hodiny bokem. Bochánek lehce zvlhčíme a důkladně prohněteme, aby bylo těsto vláčnější.

  • 2

    Těsto vytvarujeme na menší kuličky. Pomoučníme vál a kuličky rozválíme na placky. Na pánvi opékáme každou placku z obou stran, dokud se na nich neobjeví tmavé flíčky.

  • 3

    Na otevřeném ohni následně pečeme z obou stran, dokud placky nenabobtnají. Zalijeme přepuštěným máslem a podáváme.

Komentáře k receptu