Indický chléb čapati
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 8 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 10.8 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 5250 mg
- Vitamín A 5250 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, sůl, mléko a vodu zpracujeme na pevné těsto, ze kterého vytvarujeme bochánek. Bochánek přikryjeme vlhkou utěrkou a odložíme na půl hodiny bokem. Bochánek lehce zvlhčíme a důkladně prohněteme, aby bylo těsto vláčnější.
-
2
Těsto vytvarujeme na menší kuličky. Pomoučníme vál a kuličky rozválíme na placky. Na pánvi opékáme každou placku z obou stran, dokud se na nich neobjeví tmavé flíčky.
-
3
Na otevřeném ohni následně pečeme z obou stran, dokud placky nenabobtnají. Zalijeme přepuštěným máslem a podáváme.