Indický smažený chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 ml Pšeničná krupice
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Droždí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 68.3 mg
  • Vláknina 5595 mg
  • Vitamín A 5595 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V šálku ohřátého mléka zpracujeme droždí. Mouku, krupici a lžičku přepuštěného másla smícháme a ochutíme trochou soli. Ze směsi společně s droždím zpracujeme těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 5 hodin kynou, na teplém místě.

  • 2

    Pomoučníme vál a kynuté těsto na něm rozválíme, dokud nevznikne silná placka. Vzniklou placky pokrájíme na malé kousky, které následně rozválíme na menší kolečka. Tato kolečka osmahneme na přepuštěném másle, dokud nenabobtnají. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu