Řezy z tuňáka s hřebenatkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák obecný
  • 200 g Hřebenatka
  • 50 g Zázvor nakládaný
  • 20 g Kaviár
  • 10 g Wasabi pasta
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 7 g Bazalka
  • 25 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 321.9 mg
  • Vláknina 711 mg
  • Vitamín A 711 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze syrového tuňáka nařežeme tenké plátky, otrháme lístky bazalky a vyjmeme maso z hřebenatek. Plátky z tuňáka položíme těsně vedle sebe, lehce naklepeme hřbetem ruky, celou plochu pokryjeme lístky bazalky, na střed položíme maso z hřebenatek, zavineme do roládky, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na mrazák. Lehce zamraženou roládku rozbalíme, nakrájíme na tenké plátky, upravíme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, ochutíme křenovou pastou wasabi, kterou jsme naředili trochou vody a olivového oleje, a doplníme nakládaným zázvorem a lososovým kaviárem.

  • 2

    Podáváme jako chutný předkrm.

Komentáře k receptu