Řezy z tuňáka s hřebenatkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 11 g
- Sodík 757 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 321.9 mg
- Vláknina 711 mg
- Vitamín A 711 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze syrového tuňáka nařežeme tenké plátky, otrháme lístky bazalky a vyjmeme maso z hřebenatek. Plátky z tuňáka položíme těsně vedle sebe, lehce naklepeme hřbetem ruky, celou plochu pokryjeme lístky bazalky, na střed položíme maso z hřebenatek, zavineme do roládky, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na mrazák. Lehce zamraženou roládku rozbalíme, nakrájíme na tenké plátky, upravíme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, ochutíme křenovou pastou wasabi, kterou jsme naředili trochou vody a olivového oleje, a doplníme nakládaným zázvorem a lososovým kaviárem.
-
2
Podáváme jako chutný předkrm.