Milánské rizoto s chřestem
Suroviny
- 200 g Chřest bílý
- 50 g Máslo čerstvé
- 300 g Rýže loupaná
- 50 g Sýr Parmezán
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 1.77 ml Olej olivový
- 200 ml Víno bílé
- 750 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1148 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 26.9 mg
- Draslík 614.6 mg
- Vláknina 12975.2 mg
- Vitamín A 12975.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
-
2
Stranou očistíme chřest od všech dřevnatých částí. Do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve. Po cca 10 minutách vaření přidáme do pánve chřest a na plátky pokrájenou cuketu. Na poslední dvě minuty přidáme fazolové lusky.
-
3
Jakmile je rýže hotová, přidáme do rizota petrželku a sůl s pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.