Milánské rizoto s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chřest bílý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 1.77 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1148 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 26.9 mg
  • Draslík 614.6 mg
  • Vláknina 12975.2 mg
  • Vitamín A 12975.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.

  • 2

    Stranou očistíme chřest od všech dřevnatých částí. Do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve. Po cca 10 minutách vaření přidáme do pánve chřest a na plátky pokrájenou cuketu. Na poslední dvě minuty přidáme fazolové lusky.

  • 3

    Jakmile je rýže hotová, přidáme do rizota petrželku a sůl s pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu