Mošt z čerstvých třešní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 1 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 486.7 mg
- Vláknina 7333.3 mg
- Vitamín A 7333.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5592 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře zralé třešně přebereme, otrháme stopky, vypeckujeme a rozmačkáme. Vložíme do kastrolu a zvolna zahřejeme na teplotu cca 70 °C. Poté ihned prolisujeme. Necháme několik hodin stát, až se usadí kal.
-
2
Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přidáme kyselinu citronovou, promícháme a mošt rozdělíme do lahví. Uzavřeme nebo převážeme dvojitým celofánem, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
-
3
Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.