Nakládané syrové třešně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 1 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 293.9 mg
- Vláknina 4400 mg
- Vitamín A 4400 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3355.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé třešně přebereme, otrháme stopky, důkladně propláchneme a poté rozdělíme do sklenic. Průběžně prosypeme cukrem.
-
2
Sklenice zavíčkujeme a odložíme na cca 5 týdnů na slunečném místě. Po dobu prvních dvou týdnů každý den protřepeme. Potom uchováme v temné a studené místnosti.