Paella s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 300 g Rýže Basmati
  • 400 g Cizrna
  • 100 ml Víno bílé
  • 900 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1129 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 746.4 mg
  • Vláknina 14112.2 mg
  • Vitamín A 14112.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer, cibuli, papriku nakrájíme na drobno. Na pánvi rozpálíme olej a nakrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem tři minuty smažíme. Přidáme na kousky nakrájená rajčata, rýži, na plátky pokrájený lilek a vše zalijeme vínem a vývarem.

  • 2

    Po pěti minutách vaření do pánve přidáme cizrnu a vaříme alespoň deset minut, dokud není rýže a zbylá zelenina měkká. Dochutíme ještě solí, pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu