Plněné karely
Suroviny
- 50 ml Tamarindová šťáva
- 300 ml Mouka hrachová
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Cukr krystal
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 0.5 kg Karela
- 1 polévková lžíce Pasta česneková
- 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Koriandr celý
- 1 polévková lžíce Kmín římský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 34 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1314.6 mg
- Vláknina 30080.8 mg
- Vitamín A 30080.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.6 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karely zbavíme slupek, zbavíme je semínek a necháme 5 minut podusit v páře. Následně je odložíme bokem a necháme vychladnout. Na pánvi necháme pražit fenykl, koriandr, kmín a sezamová semínka. Semínka následně rozdrtíme. Nadrobno nakrájíme cibuli.
-
2
Na pánvi si rozpálíme lžíci oleje a cibuli na něm osmažíme, přidáme zázvorovou a česnekovou pastu a vše důkladně promícháme. Luštěninovou mouku přidáme k zahuštění a smažíme, dokud směs nezrůžoví.
-
3
Směs zasypeme mletým chilli kořením, cukrem a zalijeme šťávou z tamarindu. Přidáme špetku soli a celou směs odložíme bokem vychladnout.
-
4
Karely naplníme vzniklou směsí a svážeme je kuchyňskou nití. Na pánvi si rozpálíme olej a karely na něm zprudka osmažíme, dokud nezhnědnou. Odstřihneme nitě a podáváme.