Zapékaný květák po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pasta česneková
  • 1 kávová lžička Pasta zázvorová
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 1 ks Květák
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Chilli paprička zelená
  • 3 polévková lžíce Paneer sýr
  • 2 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 1061.3 mg
  • Vláknina 13910.1 mg
  • Vitamín A 13910.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 139.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák opláchneme pod tekoucí vodou a pět minut jej necháme vařit na páře, dokud nezměkne. Cibuli nakrájíme společně s lístky koriandru. Rajčata rozmixujeme. Zelené chilli papričky rozkrájíme vejpůl a odstraníme stonky a semínka.

  • 2

    Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a osmahneme na něm cibuli, česnekovou a zázvorovou pastu a nakonec několik vteřin smažíme kurkumu a mletý koriandr.

  • 3

    Zalijeme rozmixovanými rajčaty s koriandrem, zasypeme garam masalou a mletým chilli. Vše dochutíme špetkou soli. Za stálého míchání smažíme, dokud tato směs nezhoustne. Změklý květák umístíme do kastrolu a zalijeme jej kořeněnou omáčkou. Pod pokličkou necháme ještě pár minut dusit. Celou směs přelijeme do nádoby a posypeme ji nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct do předehřáté trouby. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu