Zapékaný květák po indicku
Suroviny
- 1 kávová lžička Pasta česneková
- 1 kávová lžička Pasta zázvorová
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 1 ks Květák
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Chilli paprička zelená
- 3 polévková lžíce Paneer sýr
- 2 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 7 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 14.5 mg
- Draslík 1061.3 mg
- Vláknina 13910.1 mg
- Vitamín A 13910.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 139.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák opláchneme pod tekoucí vodou a pět minut jej necháme vařit na páře, dokud nezměkne. Cibuli nakrájíme společně s lístky koriandru. Rajčata rozmixujeme. Zelené chilli papričky rozkrájíme vejpůl a odstraníme stonky a semínka.
-
2
Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a osmahneme na něm cibuli, česnekovou a zázvorovou pastu a nakonec několik vteřin smažíme kurkumu a mletý koriandr.
-
3
Zalijeme rozmixovanými rajčaty s koriandrem, zasypeme garam masalou a mletým chilli. Vše dochutíme špetkou soli. Za stálého míchání smažíme, dokud tato směs nezhoustne. Změklý květák umístíme do kastrolu a zalijeme jej kořeněnou omáčkou. Pod pokličkou necháme ještě pár minut dusit. Celou směs přelijeme do nádoby a posypeme ji nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct do předehřáté trouby. Můžeme podávat.