Nadívané indické okry
Suroviny
- 100 g Jogurt bílý
- 100 ml Mouka polohrubá
- 1 kávová lžička Mango
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 2 ks Cibule
- 5 ks Chilli paprička zelená
- 0.5 kg Okra - Ibišek jedlý
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 2 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 595.7 mg
- Vláknina 11973.8 mg
- Vitamín A 11973.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okry opláchneme pod tekoucí vodou a necháme je oschnout. Okry zbavíme vršků a každý kus rozřízneme do tří čtvrtin jejich délky. V míse smícháme koriandr, chilli, garam masalu, hořčici, mleté mango, jogurt a mouku. Vše dochutíme špetkou soli a touto směsí naplníme okry.
-
2
Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Stejně nakrájíme koriandr a zelené chilli. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a zelené chilli. Ochutíme solí a poprášíme mletou kurkumou.
-
3
Plněné okry vložíme do pánve a vše několik minut necháme smažit. Přikryjeme pokličkou a necháme podusit, dokud nezměknou. Ozdobíme nakrájenými lístky koriandru a zatepla podáváme.