Kuřecí prsa s pomerančovou šťávou
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 10 g Pórek
- 30 g Kopr čerstvý
- 70 ml Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 3 stroužek Česnek
- 4 dl Pomerančová šťáva
- 0.09 dl Olej slunečnicový
- 4 dl Kokosové mléko
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 25 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 67.6 mg
- Draslík 687.4 mg
- Vláknina 1878.5 mg
- Vitamín A 1878.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do misky. Přidáme oloupaný a prolisovaný 1 ks česneku, sójovou omáčku, vše zalijeme pomerančovou šťávou a necháme v lednici 30 minut.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené maso a orestujeme ho. Přimícháme oloupaný a drobně nakrájený česnek a cibuli, na tenké plátky nakrájenou červenou papriku s chilli papričkou. V restování pokračujeme ještě 3 minuty. Následně do pánve vlijeme zbylou šťávu, ve které bylo naložené maso, přilijeme kokosové mléko, na tenká kolečka nakrájený pórek. Podle vlastní chuti dochutíme kari kořením a solí. Těsně před dokončením vaření vlijeme smetanu a pánev odstavíme ze sporáku.
-
3
Hotové jídlo naporcujeme na talíře, ozdobíme nasekaným koprem a s vhodnou přílohou podáváme.