Cizrna s jehněčím masem po indicku
Suroviny
- 100 ml Tuk
- 25 ml Kurkuma
- 200 ml Olej rostlinný
- 50 ml Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Zázvor mletý
- 10 ks Chilli paprička zelená
- 6 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 1.5 kg Jehněčí maso
- 2 polévková lžíce Cizrna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1007 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 82 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 256.7 mg
- Draslík 265.8 mg
- Vláknina 4122.5 mg
- Vitamín A 4122.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2377.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu necháme louhovat 3 hodiny. Maso zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Když je cizrna vylouhovaná, nameleme ji společně s uvařenými kousky masa.
-
2
Nakrájíme cibuli, česnek, zázvor, koriandr, zelené chilli a pár lístků koriandru. Koření nadrtíme. Směs masa a cizrny smícháme společně s kořením a opět umeleme, dokud nevznikne jemná pasta.
-
3
Zalijeme vejcem, promícháme a osolíme. Směs rozdělíme na několik stejně velkých dílků, které ještě uhněteme společně s částí předem nakrájené cibule a zbytkem koření. Ze směsi uhněteme kuličky, které osmažíme na oleji. Podáváme horké, ozdobené zbytky cibule a koriandru.