Těstoviny zapečené s jablky plněnými borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 133 g
- Tuky 29 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 307.7 mg
- Draslík 458.4 mg
- Vláknina 15817.5 mg
- Vitamín A 15817.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny vsypeme do hrnce s dostatečným množstvím vařící osolené vody a necháme je uvařit. Pak je scedíme a necháme okapat.
-
2
V misce utřeme polovinu másla, žloutky, dvě třetiny cukru a skořici a směs smícháme s uvařenými těstovinami.
-
3
Jablka oloupeme, seřízneme, vydlabeme z nich jádřinec a naplníme je borůvkami z kompotu. Naplněná jablka dáme do zapékací mísy, přidáme k nim připravené těstoviny, na ně rozložíme plátky zbylého másla a vše zapečeme v středně vyhřáté troubě.
-
4
V průběhu pečení pocukrujeme, aby se vytvořila kůrka.