Těstoviny zapečené s jablky plněnými borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny konzumní
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 75 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 8 ks Jablka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Kompot borůvkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 307.7 mg
  • Draslík 458.4 mg
  • Vláknina 15817.5 mg
  • Vitamín A 15817.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vsypeme do hrnce s dostatečným množstvím vařící osolené vody a necháme je uvařit. Pak je scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V misce utřeme polovinu másla, žloutky, dvě třetiny cukru a skořici a směs smícháme s uvařenými těstovinami.

  • 3

    Jablka oloupeme, seřízneme, vydlabeme z nich jádřinec a naplníme je borůvkami z kompotu. Naplněná jablka dáme do zapékací mísy, přidáme k nim připravené těstoviny, na ně rozložíme plátky zbylého másla a vše zapečeme v středně vyhřáté troubě.

  • 4

    V průběhu pečení pocukrujeme, aby se vytvořila kůrka.

Komentáře k receptu