Kynuté lívance s borůvkovým džemem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 9 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 147.7 mg
- Draslík 187.6 mg
- Vláknina 1595 mg
- Vitamín A 1595 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce z půl šálku mléka, lžičky krupicového cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek.
-
2
Zbylé mléko ohřejeme, osolíme, přidáme do něj cukr a vejce, vše důkladně rozšleháme, pak přilijeme kvásek a přimícháme mouku. Těsto necháme na teplém místě kynout, až má dvojnásobný objem.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a pečeme na něm lívance.
-
4
Upečené lívance potřeme borůvkovým džemem, posypeme nastrouhaným tvarohem a teplé podáváme.